woningen in ontwerp

Puurhuis is een ontwerp van een flexibel in te delen en betaalbare woning die gebouwd wordt met biobased materialen. Op basis van een zelfde basisplattegrond kunnen verschillende indelingen gemaakt worden, zowel op de begane grond als op de verdieping. De woning kan eenvoudig aan 2 kanten uitgebreid worden en daardoor in grootte variëren. Voor de uitvoering kan gekozen worden uit verschillende dakvormen, gevel indelingen en materialen.

Voor de Tinyhousefarm heb ik een Tinyhouse is ontworpen. Het is een kleine, compacte woning voor een éénpersoons huishouden. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 62 m2. Het huis heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer, badkamer en entree. Zowel aan de oost als aan de westkant komt een veranda. Aan de zuidkant komt een groot raam met aan de binnenkant een vensterbank, met daarin letterlijk een bank, waarop je heerlijk in de zon kan zitten.

De Schuurwoning komt op een vrij kavel. Het is een compacte woning met een mooie vide en een veranda op het zuiden. Het wordt gebouwd in een houten “paal en balk” systeem. Ook bij dit huis worden veel biobased materialen toegepast. Evenals alle woningen krijgt deze woning geen aansluiting op het aardgas net en op de riolering. Het rioolwater wordt gezuiverd met een helofytenfilter.

Voor een kavel in de duinen van Ouddorp heb ik een ecologische vakantiewoning ontworpen. De woning bestaat uit één bouwlaag met twee verschillende vloerniveau’s. De woonkamer op het zuiden ligt 54 cm hoger dan de slaapvleugel. De slaapvleugel ligt op het noorden en is langer dan de woonkamer. In hoeken komen twee beschutte terrassen, één aan de oostkant en één aan de westkant. Het huis wordt gebouwd in een houtskeletbouw systeem, afgewerkt met biobased materialen en krijgt geen aansluiting op het aardgasnet.

wilt u weten wat Ruimte voor Leven voor u kunt doen

neem voor een vrijblijvende afspraak contact op: stuur mij een email, of bel mij op nummer 06 5060 6842