ecologisch woonhuis Dirksland

Biobased

De integrale toepassing van oorspronkelijke bouwmethodes, natuurlijke principes en biobased bouwmaterialen maken dit huis tot een ecologische woning. Hiermee wordt het milieu zo min mogelijk belast en is het bovendien een gezond en fijn huis is om in te wonen. Deze woning is voor 75 % gebouwd met natuurlijke, biobased, materialen die herwinbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn.

Massief hout

De woning is gebouwd met een massiefhouten casco van Nur Holz. Bij dit systeem worden geen lijmverbindingen gebruikt en bovendien zijn de massiefhouten wanden onbehandeld toegepast. Het gebruik van vluchtige stoffen is daardoor minimaal, hierdoor komen er geen vluchtige stoffen in het binnenmilieu. Uiteraard is het huis zeer goed geïsoleerd. Als isolatie materiaal is schapenwol gebruikt. Het dak is bekleed met gras op basis van turf.

Passieve zonne-energie

Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van passieve zonne-energie en een accumulerende houtkachel, met daarnaast elektrische vloerverwarming als bijverwarming. Het huis is geori├źnteerd op het zuiden. In de winter dringt het zonlicht diep in het huis door, waarbij de zon optimaal wordt gebruikt. Door een groot overstek blijft de zon in de zomer buiten. In combinatie met het grasdak zorgt dat ervoor dat het huis dan heerlijk koel blijft.

Damp-open

Centraal in het huis staat een accumulerende houtkachel van het type Finoven. Dit is een verbeterde versie van de klassieke tegelkachel. Het tapwater wordt verwarmd door een zonneboiler. Het huis heeft geen gas aansluiting. De woning is “damp-open” gebouwd, waardoor er een goede vochtbalans in de woning is en een gezond binnenklimaat. Ook de natuurlijke materialen, waarin geen lijmen en vluchtige stoffen voorkomen, dragen bij aan een gezonde woonomgeving

wilt u weten wat Ruimte voor Leven voor u kan doen

neem voor een vrijblijvende afspraak contact op: stuur mij een email, of bel mij op nummer 06 5060 6842